...

Neste mÝte:

H√łstens m√łter

Denne nettsiden er ikke lenger i bruk. Vi har en ny nettside - https://www.porsgrunnfvklubb.org/ - neste møte er mandag 8. mars

Referat fra medlemsm√łte mandag 13 mai 2019

Seks personer, eller ca 1/4-del av klubbens betalende medlemmer, var på møtet i dag, mandag 13. mai.

Status for klubbens hjemmeside er at den fortsatt ikke er tilgjengelig for innlogging selv om den nå kommer opp når den adresseres på nettet. Muligheten til å etablere en hjemmeside som er mindre avhengig av en person bør undersøkes.

Klubben er veldig avhengig av en fungerende hjemmeside. Både for aktiviteten i klubben, men også for å vise omverden at klubben eksisterer. – Er det en ide å høre om klubben får sette opp informasjon om møtene på info-tavla på biblioteket?

Ny bankkonto for klubben er på plass. Det samme er oppdateringen av klubbens navn og styre i Brønnøysundregisteret.

 

Diverse bilderedigeringsfunksjoner i Adobe Lightroom ble gjennomgått og til dels demonstrert. Bl.a. edring av lys/skygge v.hj.av Alt+skyver for hhv. Whites and Blacks.

Det ble dessuten påpekt at ”gamle”, kjøpte utgaver av Lightroom nå ikke lengre oppdateres og at det derfor etter hvert ikke vil være mulig å hente inn rå-filer fra nyere kameraer. Alternativet er å leie Lightroom og Photoshop på årsbasis

Andre programmer finnes. For eksempel On1, Topas Studio, FastStone og fra Adobe, Adobe Elements.

 

Dette var siste møtet for sesongen. Vi møtes igjen i august. Da starter vi med møte annenhver uke.
Alle fotovenner ønskes en god sommer.

  

Referat m√łte 8 april


Fem medlemmer var på møtet i dag, mandag 8. april.

Det ble først en liten gjennomgang av de gjennomførte undersøkelsenene om hvem som fortsatt ønsker å være medlem av klubben og hvilke møtetidspunkter som passer medlemmene best.

I og med vi fortsatt venter på ny bankkonto, (avtalen må signeres av alle i styret), er det for tidlig å si eksakt hvor mange betalende medlemmer vi har, men det er 26 bekreftende tilbakemeldinger.

Når det gjelder tidspunkt for møtene – som fra høsten av blir to ganger i måneden, er det relativt klar beskjed. De fleste ønsker møtene lagt til 2. og 4. mandag i måneden. Halvparten av de som svarte ønsker dessuten å starte møtet kl 1800 og ikke som nå, kl 1830.

 

Hovedtemaet for møtet, Adobe Lightroom, måtte utgå på grunn av manglende pc med programvare.

    

Referat medlemsm√łte mandag 12 nov 2018

Planen var å kjøre opp til Lanner og gå inn til Sortilen for å prøve oss  på natt-/astrofotografering, men været var ikke helt på vår side. Yr meldte tåke og overskyet og lett regn utover ettermiddagen/kvelden, så det ble kalt inn til vanlig innemøte på biblioteket i steden.

Her stilte fem medlemmer som i løpet av kvelden fikk en liten innføring i bruken av klubbens studioblitser til portrettfotografering og noen tips i hvordan lysutstyr/blitser kan stilles opp og hva det kan være greit å tenke på for å få gode portrettbilder.

Her er noen koblinger til nettsider med tips:

Ljussättning i studio med smarta verktyg » Studiofotografering » Designera'

 Porträttfotografering ‹ Fotograf Daniel Hjalmarsson

Mitt mest populära inlägg – Fotograf Stefan Tell

Lärobok foto

Studiofotografering-arkiv – Fotograf Stefan Tell

Porträttfotograf ger bra tips på ljussättning i fotostudion | Digitalfotoforalla.se

5 tips vid porträttfotografering | Digitalfotoforalla.se

Så tar du den perfekta profilbilden | Digitalfotoforalla.se

Så fotograferar du porträtt med studioljus | Digitalfotoforalla.se

Neste møtekveld er mandag 10. desember.

P.s.

Et av klubbens medlemmer har et objektiv, en Minolta 50mm, som han ikke har bruk for lengre. Om noen ønsker å overta objektivet, ta kont

Medlemsm√łte 8. okt. 2018

Bra fremmøte. Hele ni medlemmer tilstede for å høre Alexander Jonsaas fortelle og forklare hvordan han tar sine natt-/astrobilder. Vi fikk mange nyttige tips om utstyr og innstillinger av kamera og vi fikk sett mange flotte stjernebilder og nordlysbilder. I tillegg viste han oss noen spektakulære bilder med bl.a. brennende stålull og spesielle rør med lommelykt som lyskilder.

De beste bildene får vi ved å bruke vidvinkel med stor blenderåpning, (f 2.8), og ikke alt for lang lukkertid. Det siste for at stjernene ikke skal bli til streker. Betyr relativ høy ISO, (3200), noe som igjen setter krav til et godt kamera. Solid/støtt stativ er nødvendig og fjernutløser er ”kjekt å ha”.

Han  hadde noen referanser til programmer/hjemmesider med relevant info eller hjelpemidler :

·         PhotoPills.com 

·         My aurora forecast (App store) 

·         www.Photoephemeris.com 

·         www.Lightpollutionmap.info

Vi ble enige om at vi på neste møtekveld forsøker å komme oss ut for å se om vi kan praktisere noe av det vi lærte . Planen er, dersom været er godt nok, å møte på biblioteket en time tidligere, (1730), kjøre opp til Lanner og parkere der stien inn til Sortilen begynner. Gå inn dit og rigge oss til for natt-/astrofotografering.

Neste møtedkveld er mandag 12. november.

  

Referat10 september 2018

Det var kun fire medlemmer stilte på møtet mandag 10. september for å høreTorbjørn Berg fortelle om fuglefotografering og se hans veldig flotte fuglebilder.

Han har tidligere tatt bilder for TA, Varden og Dagbladet og i følge en artikkel i Varden har han norgesrekord i å fotografere brudepar og har hatt jobb på sykehuset med å fotografere døde mennesker. Som pensjonist er det fugler, og da spesielt rovfugler som festes til billedbrikka.
De fremmøtte fikk med seg tips både med hensyn til utstyr og teknikker og de fikk informasjon om gode lokaliteter for fugleobservasjon og fotografering i Grenlandsområdet. 

Den siste delen av møtet ble det pratet litt om behov for nytt lager for klubbens fellesutstyr så som utstillingsmontere, studioblitser og diaz-fremviser. Likeledes kom vi litt inn på det lave antallet frammøtte og hva det kan ha å si for videre drift av klubben.  

Minner om neste møte som er mandag 8. oktober. Alexander Jonsaas kommer (fra Kongsberg) for å gi oss en innføring i nattfoto. 


  

Referat fra medlemsm√łte 13. august 2018

Sju medlemmer stilte på møtet mandag 13. august som, fordi biblioteket var stengt da vi kom dit, ble holdt i fellesarealet i leilighetsbygget i Olavsgate 15. Ole ordnet med både dette og med kaffe til alle.

Etter litt prat om manglende oppdatering av klubbens hjemmesider både med hensyn til årsmøtereferat, aktivitetsplaner og særlig medlemsoversikten, ble det fokusert på møteprogram fremover.

Det er satt opp fire møter til før jul. Møtene holdes den andre mandagen i måneden, det vil si den  Følgende program ble foreslått :

  • Torbjørn Berg som tidligere har tatt bilder for Ta, Varden og Dagbladet, nå pensjonist, kommer og snakker om sin hobby fuglefotografering
  • Astrofotografering – Alexander Jonsaas vil ta oss gjennom emnet
    - en møtekveld med en teoretisk del
    - en møtekveld hvor vi tar turen ut for å prøve
  • Portrettfotografering – teori og praksis - hvordan bruke klubbens studioblitser
    - vi prøver oss med møterommet på biblioteket som studio

  

Referat m√łte 14. mai.

Hele fire personer ”trosset” varmen og stilte på møtet i klubben mandag 14. mai. Møtet var det siste før sommerferien.

Det ble diskutert litt rundt mulige temaer for møtene til høsten. Foto og video er i sterk utvikling både med hensyn til utstyr og program for etterbehandling, så det bør ikke mangle på interessante temaer fremover. Et konkret ønske om tema ble fremsatt, astrofotografering, men klubbens medlemmer representerer i sum en kompetanse som gjør at det vil være mulig å håndtere mange emner på sparket. Ethvert spørsmål eller ønske er derfor velkomment.

Vi fortsetter møtene på biblioteket i Porsgrunn andre mandag i måneden og starter opp igjen i august. Innkalling blir sendt på mail.

God fotosommer alle sammen!

  

Referat m√łte 4. des. 2017

Merk. årets første møte er planlagt 8. januar.

Det var svært få deltakere på møtet i dag, mandag 3. desember 2017, men  siden det nærmer seg jul, regnet vi med at dere andre var hjemme med juleforberedelsene.

Desto mere gledelig var deltakelse i fotokonkurransen for november med hele 13 bilder fra fem forskjellige fotografer. Og det beste av alt, han som leverte sitt første konkurransebilde til klubben, var han som vant. Resultatet ble :
       1. plass Sveinung Reigstad [bilde:10292]
       2. plass Alexander Jonsaas [bilde:10293]
       3. plass Nils Bruås [bilde:10296]
       3. plass Alexander Jonsaas [bilde:10294]
       5. plass Nils Bruås [bilde:10298]
       6. plass Alexander Jonsaas [bilde:10295]
       7. plass Nils Bruås [bilde:10297]
       8. plass Olav Fostervoll [bilde:10300]
       9. plass Ole Kristian Doksrød [bilde:10302]
       9. plass Olav Fostervoll [bilde:10301]
     11. plass Olav Fostervoll [bilde:10306]
     12. plass Ole Kristian Doksrød [bilde:10304]
     13. plass Ole Kristian Doksrød [bilde:10303]

Neste konkurranse blir i februar 2018 med tema ”Vinterbilder”. Nærmere info kommer over nyttår.
I januar blir det kåring av ”Årets Bilde 2017” hvor samtlige vinnerbilder fra i år skal stemmes over.

Møtet ble enige om følgende konkurransetemaer for det første halvåret 2018 :
         Februar   -        Vinterbilder
         Mars       -        Lang lukkertid
         April        -        Vårtegn
         Mai          -        Arkitektur

Resten av møtet ble det pratet litt om temaer for møtene fremovere, særlig det første møtet over nyttår, mandag 8. januar. Dersom ikke annet dukker opp, vil Nils vise bilder fra diverse turer.
Om noen har spesifikke ønsker, fototekniske emner eller annet, må de gjerne komme på banen med dette.
Minner om at det er årsmøte i klubben mandag 5. februar og at saker som ønskes behandlet på årsmøtet må leveres senest 4 uker før.

God jul alle sammen og riktig godt, nytt fotoår.

Referat m√łte 20 nov. 2017

I dag mandag 20. november 2017, stilte sju personer på møtet i fotoklubben. 

Møteplan 2018
Biblioteket ønsker bestilling av møterom for 1. halvår 2018 tilsendt så snart som mulig. Vi ble enige om å kutte ned på antall møter slik at det fra januar neste år blir kun ett møte i måneden. Om mulig blir møtedag satt til den andre mandagen i måneden.
Første møtet over nyttår blir i så fall mandag 8. januar 2018.
Årsmøtet i klubben blir mandag 5. februar 2018.

Konkurransetema for månedens bilde 2018
Medlemmene oppfordres til å komme med innspill/ønske om tema for månedskonkurransene i 2018. Legger ved en oversikt over hvilke tema og hvor mange ganger hvert tema har vært brukt de siste 10 årene. Tilbakemelding helst innen neste møte, mandag 4. desember.
 

Ole Christian viste en serie bilder tatt i 1997 – diaz - som han har scannet. Mange flotte bilder fra blant annet Svalbard, Kina og India.
(Bibliotekets projector har ikke akkurat optimal bildekvalitet ved visning på lerretet. Kanskje vi skulle prøve klubbenes egen ?)
Til sist viste Olav en serie bilder fra en sykkeltur på Mallorca sist sommer.

M√łtereferat mandag 6 nov. 2017

Ikke det helt store fremmøtet, men det kom allikevel fem personer til møtet i fotoklubben mandag 6. november 2017.
Første del av møtet ble brukt til gjennomgang av resultatet av fotokonkurransen for oktober med tema ”Bevegelse”.
Elleve bilder var levert til konkurransen og resultatet ble :

          1. plass Geir Bohlin [bilde:10287]
          2. plass Alexander Jonsaas [bilde:10284]
          2. plass Olav Fostervoll [bilde:10281]
          4. plass Olav Fostervoll [bilde:10282]
          5. plass Alexander Jonsaas [bilde:10285]
          6. plass Alexander Jonsaas [bilde:10283]
          7. plass Nils Bruås [bilde:10289]
          8. plass Karl J Gundersen [bilde:10290]
          8. plass Geir Bohlin [bilde:10286]
        10. plass Geir Bohlin [bilde:10288]
        11. plass Olav Fostervoll [bilde:10280]

Da gjenstår kun en fotokonkurranse i år. Den har tema ”Geometri”.
Bilder til konkurransen kan legges inn så snart den er åpnet på klubbens hjemmesider. Innleveringsfrist er søndag 26. november. Juryering/poenggivning fram til lørdag 2. desember med presentasjon av resultatet på møtet mandag 4. desember.

 

Resten av møtet ble det pratet om litt forskjellig med relevans til foto.

Referat m√łte mandag 22. okt 2017

Fem personer kom på møte i fotoklubben mandag 23. april 2017.
Første del av møtet ble brukt til gjennomgang av resultatet av fotokonkurransen for september med tema ”Gateliv”. Det ble delt førsteplass denne gangen.

Resultatet ble :
  1. plass Nils Bruaas [bilde:10271]                   28 poeng
  1. plass Geir Bohlin [bilde:10277]                    28     -”-
  3. plass Alexander Jonsaas [bilde:10272]         26     -”-
  4. plass Geir Bohlin [bilde:10276]                    23     -”-
  5. plass Alexander Jonsaas [bilde:10268]         21     -”-
  6. plass plass Geir Bohlin [bilde:10278]            20     -”-
  6. plass Olav Fotervoll [bilde:10274]                 20     -”-
  8. plass Alexander Jonsaas [bilde:10269]         19     -”-
  9. plass Olav Fotervoll [bilde:10274]                 17     -”-
  9. plass Olav Fotervoll [bilde:10274]                 17     -”-

Så langt i år leder Alexander sammenlagt med 117 poeng mot Olav 78, Geir 54 Nils 32 og Ole Kristian Doksrød 12 poeng.

Det er nå åpnet for innlevering til neste fotokonkurranse på klubbens hjemmesider.
Tema er ”Bevegelse”. Innleveringsfrist er førstkommende søndag, 29. oktober kl 2400.
Juryering/poenggiving fram til lørdag 4. november med presentasjon av resultatet på neste møte, mandag 6.november.

Det ble så forsøkt vist video for å demonstrer hvorfor og hvordan en kan kalibrere skjermen på en pc med hensyn på lys og fargerom. Dette strandet da klubbens pc ikke hadde programvare installert for visning av MP4 format.
I steden ble det gjennomført en virkelig kalibrering av skjermen på den bærbare maskinen. Dette ble gjort med en privateid kalibrator av typen ”Datacolor - Spyder 4 Pro”.
Operasjonen gikk tilsynelatende upåklagelig.

Klubben har en tidligere utgave av kalibratoren, ”Spyder 3”, men denne ser ut til å ha blitt borte. Enten under flyttingen fra lokalene i Raschebakken, eller at noen har den på langtidslån.

Klubbens apparat etterlyses herved da flere kan tenkes å ha behov for skjermkalibrering.

Resultat fra månedens bilde for september med tema "Gateliv"

Resultater fra månedens bilde med tema "Gateliv" ble som følger:

1. plass Nils Bruås [bilde:10271]
1. plass Geir Bohlin [bilde:10277]
3. plass Alexander Jonsaas [bilde:10272]
4. plass Geir Bohlin [bilde:10276]
5. plass Alexander Jonsaas [bilde:10268]
6. plass Geir Bohlin [bilde:10278]
6. plass Olav Fostervoll [bilde:10274]
8. plass Alexander Jonsaas [bilde:10269]
9. plass Olav Fostervoll [bilde:10275]
9. plass Olav Fostervoll [bilde:10279]

 

BEL

Referat m√łte 25. sept. 2017

Det ble et godt besøkt møte i foto- og videoklubben i går, mandag 25. september. Hele 10 personer stilte. Vi fikk i løpet av de to timene møtet varte, pratet om løst og fast, det meste relatert til foto.
I tillegg viste Alexander Jonsaas oss flere fine bilder fra en tur til Lofoten, bl.a. Reine, nå i sommer.

Det ble også diskutert litt om vi skulle ta opp noen ”tekniske” emner, både mht foto og video på møtene. Dette kan være f.eks. kvalitetssikring,  kalibrering av pc-skjerm, etterbehandling av bilder, videoredigering, valg av bildebokprogammer o.a.

Innspill/ønsker er velkomne. Om ikke klubben har kompetansen tilgjengelig internt går det kanskje an å hente inn eksterne ressurser.

Det er nå åpnet for månedens fotokonkurranse på hjemmelsiden vår. Tema er <<Gateliv.>>
Innleveringsfrist er tirsdag 3. oktober. Juryering/poenggiving fram til lørdag 7. med presentasjon av resultatet på neste møte, mandag 9.oktober.

GIS BORT : En rull med studiopapir, (bakgrunn), med bredde 3,5 m gis bort til den som måtte ha behov. Ta i så fall kontakt med Jens Petter Berg, (telf. 909 28 073).

Referat fra fra turen til B√łrsesj√ł 22. mai 2017

Det ble en varm og fin kveld i fugletårnet ved Børsesjø for de 6 fremmøtte medlemmene. Det var i forkant meldt om heller våt sti ut til tårnet, så de fleste stilte i gummistøvler. Noe som  viste seg unødvendig. Sommervarmen i helga hadde nok ordnet med det.

Ute ved tårnet var det godt og varmt fotovær med fin kveldssol etter hvert, men heller langt mellom de levende fotomotiver. En sothøne lå på reir omkring 25 m utenfor tårnet og maken var på matleting i samme avstand. Ute på vannet var det både grågjess, kortnebbgjess og et sangsvanepar samt en enslig kvinand. Noen makrellterner fløy også forbi. Men for de fleste ble holdet litt for langt. Den mest fotogene var nok sivspurvhannen som stilte seg opp for fotografering i buskene ikke alt for langt unna.

De fleste avsluttet for kvelden i god tid før solnedgang og ønsket hverandre god sommer.

Referat medlemsm√łte 8. mai 2017

Det var 9 medlemmer tilstede på møtet mandag 8. mai hvor følgende saker ble behandlet.

Månedens bilde for april hadde tema "Fritt motiv". Resultatet av konkurransen ble: 

1. plass Alexander Jonsaas [bilde:10262] (bilde til høyre)
1. plass Alexander Jonsaas [bilde:10260]
3. plass Alexander Jonsaas [bilde:10261]
4. plass Olav Fostervoll [bilde:10263]
5. plass Olav Fostervoll [bilde:10264]
6. plass Olav Fostervoll [bilde:10265]

Resultatet hittil for 2017 er som følger:
1. Alexander Jonsaas      104 poeng
2. Olav Fostervoll               69 poeng
3. Geir Bohlin                    22 poeng
4. Ole Kristian Doksrød      12 poeng
4. Nils Bruås                     12 poeng

Deretter viste Alexander Jonsaas oss bruken av scanner Epson v370 for lysbilder og negativ fargefilm med billedbehandling i Photoshop og Lightroom. Alexander har arbeidet i 6 år hos fotograf Haugen i Skien og kan mye om foto og billedbehandling. Han er i tillegg utdannet med en mastergrad i «Systems and Control Engineering" og jobber nå som vit.ass. på høgskolen i Sørøst-Norge. Vi fikk en grundig innføring i bruken av scanner og deretter billedbehandling, men i utgangspunktet enkle grep som justering av lys, farger, fjerne støv og skjemmende feil på negativet, skjerping av bilder og beskjæring. Pakken Creative Cloud for fotografier inneholder nyeste versjon av Photoshop og Lightroom med jevnlige oppdateringer, ble varmt anbefalt fordi det er ikke så vanskelig å bruke og har utallige muligheter med et godt arkiv system. Det koster kr.117,50,- pr. mnd., og er vel verdt pengene ifølge flere av medlemmene. Det ble også nevnt viktigheten av kalibrerte skjermer på pc slik at det vi redigerer kommer riktig frem ved trykking av bilder i fotobøker etc. Dette skal vi se på til høsten og klubben har eget utstyr som kan lånes ut. Mye nytt å lære for de som er interessert i bedre fotografier til album, fotobøker og annet.
  

Referat medlemsm√łte mandag 24. april 2017

Også i dag mandag 24.april 2017 var det ni fremmøtte på møtet i fotoklubben.

Nils Bruås hadde vært i Sverige, nærmere bestemt Hornborgasjøn, og filmet og fotografert traner. Fuglene blir matet ved innsjøen og det har vært observert opptil 26.000 individer på en dag.

Vi fikk se flere videosnutter og noen bilder før han viste oss en bildeserie fra Børsesjø hvor en fiskeørn fanget en ganske stor gjedde.

Alexander viste oss deretter nordlysbilder tatt i Alta nå i vinter og deretter en del bilder tatt med litt spesielle lyseffekter. Bl.a. brennende stålull og lyssverd.

Neste møte, (8.mai), vil det i tillegg til presentasjon av resultatet av fotokonkurransen for april, bli test av scanning av dias og 35mm film for å sjekke ut metoder for etterbhandling.

Vi ble dessuten enige om å avslutte for sommeren 22. mai med en tur til fugletårnet ved Børsesjø for en liten fotosafari så sant været er med oss. (Starter noe før vanlig møtetid. Nærmere beskjed om tid og sted blir gitt på neste møte).

Referat m√łte 3. april 2017

Ni personer stilte på møte i fotoklubben mandag 3. april 2017.

Første del av møtet ble brukt til gjennomgang av resultatet av fotokonkurransen for mars med tema ”Speiling”.

Resultatet ble :

1. plass Alexander Jonsaas [bilde:10253] (Bildet til høyre)
2. plass Alexander Jonsaas [bilde:10252]
3. plass Olav Fostervoll [bilde:10248]
4. plass Ole Kristian Doksrød [bilde:10251]
4. plass Olav Fostervoll [bilde:10255]
4. plass Olav Fostervoll [bilde:10254]
7. plass Geir Bolin [bilde:10259]
8. plass Ole Kristian Doksrød [bilde:10250]
8. plass Geir Bolin [bilde:10258]
10. plass Ole Kristian Doksrød [bilde:10249]

 

Mulige tema for klubbens videre møter ble deretter diskutert.

Til neste møte oppfordres medlemmene å ta med gamle så vel som nye apparater og annet relevant fotoutstyr.

Møtet den 22. mai, (siste møte før sommerferien), holder biblioteket stengt.

Vi møtes da ute, enten med en ”fotosafari” i Porsgrunn eller en tur annet steds. Vi blir enige om hvor på neste møte.

Andreas viste deretter flere korte videofilmer lagd med spesiell masketeknikk før vi gikk over til å diskutere teknisk utvikling og annet fra de siste femti årene.

 


Referat medlemsm√ɬłte mandag 20. mars. 2017

Det stilte seks medlemmer på møtet mandag 20. mars.

Litt forskjellige tema ble diskutert, bl.a. mulighetene for å få til et møteprogram med definerte aktiviteter, litt konkrete emner og gjerne ”hands on” både med hensyn til fotoutstyr og bruken av dette.

Medlemmene oppfordres til å komme med konkrete forslag både til møtetema, aktiviteter og gjerne fototurer i lokalmiljøet til neste møte, mandag 3. april.

Olav

Referat medlemsm√ɬłte mandag 6 mars. 2017

Syv personer stilte på møte i fotoklubben mandag 6. mars 2017.

Møtet ble ledet av Olav Fostervoll, som først gikk igjennom resultatet av fotokonkurransen for februar med tema ”Blått”.

Resultatet ble :

1. plass Olav Fostervoll [bilde:10237] (Bildet til høyre)
2. plass Alexander Jonsaas [bilde:10229]
3. plass Geir Bohlin [bilde:10246]
4. plass Olav Fostervoll [bilde:10238]
4. plass Nils Bruås [bilde:10232]
6. plass Geir Bohlin [bilde:10245]
6. plass Nils Bruås [bilde:10236]
6. plass Alexander Jonsaas [bilde:10244]
6. plass Alexander Jonsaas [bilde:10243]
10. plass Ole Kristian Doksrød [bilde:10241]

I tillegg var det fem uplasserte bilder.

Resten av møtet ble brukt til en gjennomgang av Faststone Image Viewer og de mulighetene som finnes i dette gratisprogrammet både til bildebehandling, sortering og renaming og presentasjon av billedshow med musikk.

 

M√ɬłte 6. febr. 2016

Det var 8 medlemmer tilstede på medlemsmøtet 6. februar i møterommet på Porsgrunn bibliotek. Ny ordning med møteleder som skifter blant styremedlemmene etter behov blir nå praktisert av hensyn til arbeidet med en fast møteleder som ikke alltid kan være tilstede. Møtene blir basert på brukermøter med innlegg, spørsmål og svar fra møte deltagerne om problemer med foto/video teknikk, tekniske problemer med utstyr og nyheter innen foto og video. Ekstern foredragsholder er avhengig av behov og muligheter. Møtet ble ledet av undertegnede og vi diskuterte diverse teknisk problemer med kamera og overlys/rødfarger på et panasonic kamera, skanning store bilder, raw/jpg format. Geir Bohlin viste bilder fra Vestfoldkysten, Røros og mye annet. Olav Fostervold viste bilder på Photo forum med høy vanskelighetsgrad og medlemmer fra hele verden. Alexander Jonsaas viste bilder New York, Chicago og Washington som var i panorama format og stiftet sammen. Ola Fostervold viste bruken av gratis redigerings programmet Faststone. Det var mange spørsmål og svar blant medlemmene.

Referat fra √ɬ•rsrm√ɬłte


Det ble avholdt årsmøte mandag 23 januar. Det var godt besatt og årsmøtet ble presentert etter vedtektene. I tillegg hadde vi premiering av årets bilde og årets fotograf.

Regnskap ig beretning ble godkjent, men ved valg av nytt styre var ingen villige til å ta lederroller som formann, kasserer eller sekretær. Det ble dermed satt opp et arbeidsstyre.

Tilslutt kåret vi årets bilde, og dermed dele ut et fint krus med klubbens logo. Nils Bruås ble vinner av årets fotograf og tok også hjem seieren med årets bilde.

 

Referat m√ɬłte 9. januar 2017

Til dette møtet hadde avtroppende formann laget et bildekåseri med bilder fra turer og andre ting i klubbens regi. Det inneholdt også kopier av avisomtaler fra utstillinger og annet. Det ble også vist et opptak fra TV Telemark som i sin tid presenterte flere foreninger. Serien omfattet arrangementer, møter og utstillinger som klubben har hatt i tiden fra 1984 frem til nå.

Selv med et såpeglatt føre i byen ble oppmøtet ikke så verst.

M√łte 5 des. 216

På programmet sto resultatet for månedens bilde. Det var kun levert ni bilder, men det var avgjørende for kåringen av årets fotograf. Det ble ikke mange poeng som skilte til slutt.

Resultatet for konkurransen ble som følger:
1. plass Nils Bruås [bilde:10217]
2. plass Olav Fostervoll [bilde:10221]
3. plass Olav Fostervoll [bilde:10220]
4. plass Ole Kristian Doksrød [bilde:10225]
5. plass Nils Bruås [bilde:10219]
5. plass Olav Fostervoll [bilde:10222]
5. plass Ole Kristian Doksrød [bilde:10224]
8. plass Nils Bruås [bilde:10218]
9. plass Ole Kristian Doksrød [bilde:10223]

Vi hadde en lang kaffepause med mye prat, og til slutt fikk vi se noen videoer. før praten gikk videre. Dette var liksom et julemøte med kaffe og pepperkaker for anledningen.

M√ɬłteref 22. november 2016

Tidligere journalist Per Erik Hekkelstrand fra Varden fortalte om sin tid som fotograf i div aviser. Han fortalte om diverse episoder fra inn- og utlandet. Hva han la vekt på for å få mest mulig ut av personer, sted og miljø som var viktig å formidle videre i avisen. Planlegging, utstyr og overføring av beldene mm ble belyst.

På slutten ble det mye diskusjon rundt problemet lagring av bilder for fremtiden.

Referat m√ɬłte 7. nov. 2016

Det ble plutselig vinter, og det gjorde nok sitt til at det ble litt dårling oppmøte denne kvelden. Men vi viste frem bildene fra månedens bilde, høstfarger. Det drar seg til før siste runde, som vi legger inn med tema: frost/vinter.

Resultatet blie som følger:
1. plass Olav Fostervoll [bilde:10213] (Bildet til høyre)
2. plass Ole Kristian Doksrød [bilde:10216]
3. plass Olav Fostervoll [bilde:10207]
4. plass Olav Fostervoll [bilde:10212]
4. plass Ole Kristian Doksrød [bilde:10215]
4. plass Nils Bruås [bilde:10209]
4. plass Nils Bruås [bilde:10210]
8. plass Nils Bruås [bilde:10211]
9. plass Ole Kristian Doksød [bilde:10214]


I tillegg viste Ole Kristian Doksrød oss mange fine bilder med is. Her var det særlig isformasjoner som lignet både det ene og det andre. Det er morsomt å se hvordan is kan danne så mange artige figurer, og han har et skikkelig blikk for det.

Etter kaffepausen, pratet vi litt om neste år, med de utfordringer vi har, med et nytt styre. Se forøvrig generelt (forum).

Siden det kun var tre som leverte bilder til denne runden, ble endringen slik:

1. 85 poeng Nils Bruås
2. 77 poeng Ole Kristian Doksrød
3. 76 poeng Olav Fostervoll

Ingen andre endringer siden sist.

Referat m√ɬłte 24 oktober 2016

Denne kvelden hadde vi besøk av Ragnar Hylland. Han er en skikkelig fugle-entusiast, og viste frem både filmsnutter og bilder. Aller først viste han oss en liten snutt med bamsefar. Det var en bjørn som utførte skinnangrep mot en person, men som hele tiden vek unna.
Han er en svært entusiast, som fortalte mye om fugl, særlig rovfugler. Mange av bildene var hentet fra lokale miljøer, det er mye vi ikke vet om det.

Tilslutt tok han opp temaet om etikk, og hvordan vi skulle gå frem for bilder av fugl - og hvordan vi ikke skulle gjøre.

Referat m√ɬłte 10 oktober 2016.

Denne kvelden var satt av til årets video og månedens bilde for september. Oppmøte kunne være bedre, og ingen hadde vidoer å levere. Vi presenterte bildene fra konkurransen, hvor det var levert 12 bilder. Det var flere gode bilder, mens vinnerbildet ble suverent det beste.

Resultatet ble som følger:
1. plass Nils Bruås [bilde:10195] (Bildet til høyre)
2. plass Arve Hafenbrädl [bilde:10202]
3. plass Nils Bruås [bilde:10194]
4. plass Arve Hafenbrädl [bilde:10203]
5. plass Ole Kristian Doksrød [bilde:10196]
6. plass Nils Bruås [bilde:10206]
7. plass Carl F. Schrumpf [bilde:10201]
8. plass Ole Kristian Doksrød [bilde:10198]
8. plass Frank B. Tidemandsen [bilde:10193]
10. plass Ole Kristian Doksrød [bilde:10197]

 

Etter kaffepausen viste Karl J. et eksperiment av en video, hvor innholdet var fuglelivet i hagen. Det var fugler som badet eller drakk vann.

Tilslutt ble det litt småprat før vi alle dro hjem igjen.

Det blir spennende avslutning for årets fotograf, slik er det hittil:

1. 68 poeng - Nils Bruås
2. 59 poeng - Arve Hafenbrädl
3. 55 poeng - Ole Kristian Doksrød
4. 39 poeng - Olav Fostervoll
5. 28 poeng - Geir Bohlin
6. 24 poeng - Carl F. Schrumpf
6. 24 poeng - Birger Rygh
8. 22 poeng - Karl J. Gundersen
9. 16 poeng - Nina Rygh Johansen
10. 12 poeng - Bjørn Strømme
11. 3 poeng - Frank B. Tidemansen
12. 2 poeng - Jens Petter Berg

Medlemsm√ɬłte 26 sept. 2016

Det var svært tynt på kveldens møte. Nils viste oss en god del bilder, først av småfugler, deretter bilder av ørn. Han har engasjert seg med nettopp slike etterhvert. Etterpå viste han oss bilder fra fjellheimen omkring Årdalstangen, et sted hvor han vokste opp.

Endelig fikk vi til kaffe og kaker, som vi koste oss med.

Neste møte er 10 oktober - både med juringen og kåring av sommerens beste video . og månedens bilde for september med fritt motiv. Stillingen om årets fotograf før denne konkurransen er:

1. Ole Kristian Doksrød  44 poeng
2. Olav Fostervoll           39 poeng
3. Arve Hafenbrädl         38 poeng
4. Nils Bruås                  33 poeng
5. Geir Bohlin                28 poeng
6. Birger Rygh               24 poeng
7. Karl J Gundersen       22 poeng
8. Carl F. Schrumpf       20 poeng
9. Nina Rygh Johansen  16 poeng
10. Bjørn Strømme       12 poeng
11. Jens Petter Berg       2 poeng

Medlemsm√ɬłte 12 sept. 2016

Kveldens kåsør kunne ikke stille opp denne kvelden, men Arve Hafenbrädl stilte velvillig opp med en flott bildeserie. Det var et godt fremmøte, og Arve viste oss bilder fra sin tur i februar i år til Rwanda og Kongo. Vi fikk først se bilder av miljø, mennesker og noen fugler.
Målet fra turen var å besøke noen steder for å se på gorillaer. Det ble mange flotte bilder av både små og støre gorillaer. Selv om de lever i tett urskog, kom motivene fint frem.
I tillegg skulle gruppen med fotografer vandre opp til en vulkan. Det var en god klatretur, til et fjell som var over 3000 meter høyt. Her ble det fotografert både dag og natt, og bilder av ildmørje nede i krateret, Det ble mange artige og flotte bilder. Etter kåseriet ble det stilt mange spørsmål.

Tilslutt tok formann ordet, og nevnte spesielt årets video-konkurranse med notiv Sommeren 2016. Videoer kan innleveres på videogruppas møte 29. september, eller på fotogruppas møte 10 oktober.

Referat m√ɬłte 30 august 2016

Så har vi startet opp igjen, etter en lang og velfortjent sommer. Vi har ventet lenge på månedens bilde, som var bilder fra vårens tur til Osebakken. Temaet var arkitektur eller linjer, og bildene og resultatet ble vist frem.

Konkurranseresultatene ble som følger:
1. plass Olav Fostervoll [bilde:10133] (Bildet til høyre)
2. plass Olav Fostervoll [bilde:10131]
3. plass Bjørn Strømme [bilde:10173]
4. plass Karl J Gundersen [bilde:10170]
4. plass Nils Bruås [bilde:10159]
6. plass Olav Fostervoll [bilde:10132]
7. plass Ole Kristian Doksrød [bilde:10162]
8. plass Nils Bruås [bilde:10160]
9. plass Ole Kristian Doksrød [bilde:10161]
9. plass Bjørn Strømme [bilde:10174]

 

Etterpå viste Olav og Arve noen bilder/videoer fra diverse turer.

Neste månedens bilde ble satt til Fritt motiv, jfr programmet.

Tur til skogen rundt Hovet (Ur√ɬ¶ddl√ɬłypa

Vi tok en tur ut til vårens siste møte, vi var ikke mange - men de som deltok fikk med seg mange gode tips og ikke minst trening på makro-motiv. Mye av turen gikk i deler av Uræddløypa, det vi si deler av en rundløype som går rundt Stridsklev og Hovet. Vi startet ved tidligere Hovet barneskole og kom etterhvert inn i skogen. Det var grått og tåket, og lyset var ikke all verden. men det er kun en utfordring, bilder ble det likevel.
Det var ikke så mye å finne, men det ble iallefall vanndråper og liljekonvaller. Etterhvert kom vi til plassen hvor vi fant mange flueblomster, en relativ sjelden orkide. Den er vanskelig å se når vi står og ser etter den, men vi så vel ca. 20 blomster. Så gikk vi ned til Hovet og veien hjem.
Som vanlig legger vi ut en bildeserie fra turen - se under bildegallerier, serier.

God sommer alle sammen.

Referat fra turen til Osebakken 2. mai 2016

Det var brukbar oppslutning selv om været var litt grått og ikke helt sommertemperatur. Men regnet holdt seg vekk. Vi startet ved parkeringen ved Strandberg, og ruslet inn i Vognmannsgaten. Så fulgte vi Storgaten videre til jernbaneovergangen, og gikk ned Teknikergata. Videre opp Skiensgate oppover til det gamle fryseriet og jernbaneovergangen der (Vidarsgata). Derfra ned til elven, og parken som velforeningen hadde laget.
Da fikk vi en pause hos Tore som ba oss inn og serverte kaffe og hjemmelagde kaker. En hjertelig takk til han.

Underveis var det mange flotte og mindre flotte hus, og ved to jernbaneoverganger var det mulig å ta bilder med linjer.

Vi fikk et ønske fra medlem som ikke hadde mulighet til å delta, men hadde veldig lyst, om det var mulig å ta bildene dagen etter. Vi gjør et unntak denne gang, slik at de som ikke var med - eller ikke ble fornøyd med bildene - til å ta disse i løpet av denne uken.
Men OBS - bildene skal være tatt i disse områdene!

OBS - bilder som er tatt på turen som ikke skal med i månedens bilde, viser vi i en serie slik som vi har gjort tidligere. Jeg skal legge den opp i løpet av et par dager.

Referat fra medlemsm√ɬłte 18 april 2016

Dette var vårt siste møte i Raschebakken 13,  siden vi nå har blitt kastet ut. Innholdet på møtet var en presentasjon fra månedens bilde for mars/april med tema gatebilder/miljø. Det var hyggelig å se så mange som deltok, vi hadde 22 bilder ialt. De fleste bildene var tatt rundt omkring i verden. Fint å se at våre medlememr er et bereist folk.

Resultatet fra denne konkurransen ble som følger:
1. plass Arve Hafenbrädl [bilde:10108] (Bildet til høyre)
2. plass Arve Hafenbrädl [bilde:10106]
3. plass Birger Rygh [bilde:10101]
3. plass Geir Bohlin [bilde:10109]
5. plass Birger Rygh [bilde:10100]
5. plass Nina Rygh Johansen [bilde:10095]
7. plass Arve Hafenbrädl [bilde:10107]
7. plass Olav Fostervoll [bilde:10114]
9. plass Geir Bohlin [bilde:10104]
10. plass Ole Kristian Doksrød [bilde:10092]
10. plass Birger Rygh [bilde:10098]

Vi informerte om flyttingen fra huset, og arbeidet med nettsidene våre - kansje de bør modenriseres. Et utvalg vil ta for seg dette, ledet av Olav Fostervoll. Og vi nevnt forslagene som finnes om en ny logo. Se disse under bildegallerier, serier.

Helt til slutt så vi på noen overtoningsprogram.

Stillingen hittil i år etter 3 runder:

1. 38 poeng Ole Kristian Doksrød
1. 38 poeng Arve Hafenbrädl 
3. 28 poeng Geir Bohlin
4. 24 poeng Birger Rygh
5. 23 poeng Nils Bruås
6. 20 Poeng Olav Fostervoll
6. 20 Poeng Carl F. Schrumpf
8. 16 Poeng Nina Rygh Johansen
9. 15 Poeng Karl J. Gundersen
10. 2 Poeng Jens Petter Berg

Referat fra medlemsm√ɬłte mandag 4. april 2016

Det var et godt besøkt møte, og Olav viste frem tekniske innstillinger. Det var temaer om blender og lukker, videre om de forskjellige innstllinger som ISO-verdier, hvitbalanse og optikk.
Det dukket opp enkelte spørsmål, og alt i alt  nyttig informasjon.

Før møtet ga formann viktig informasjon som hadde dukket opp de siste dager. Vi må dessverre avvikle våre møter i Raschebakken 13 etter krav fra kommunen. I den forbindelse må vårt mørkerom og lager tømmes for alt innhold.
Vi kommer til å ta kontakt med Porsgrunn Bibliotek for møtene resten av våren. Det er ikke sikkert at vi rekker å flytte innen neste mandag, og vi ber alle følge med på forumet generelt, som vi skal oppdatere så snart det foreligger ny informasjon. 

Referat m√ɬłte mandag 21. mars 2016

Kveldens møte hadde månedens bilde for februar/mars på programmet. Det var levert 12 bilder til konkurransen. Resultatet følger, og nå melder flere seg på til årets fotograf.

1. plass Nils Bruås [bilde:10075] (Bildet til høyre)
2. plass Ole Kristian Doksrød [bilde:10080]
3. plass Ole Kristian Doksrød [bilde:10079]
4. plass Ole Kristian Doksrød [bilde:10077]
4. plass Geir Bohlin [bilde:10084]
4. plass Geir Bohlin [bilde:10085]
7. plass Olav Fostervoll [bilde:10073]
8. plass Nils Bruås [bilde:10088]
9. plass Olav Fostervoll [bilde:10072]
10. plass Karl J Gundersen [bilde:10083]
10. plass Geir Bohlin [bilde:10087]
10. plass Olav Fostervoll [bilde:10074]

 

Etter kaffepausen, viste Nils oss endel bilder fra Sognefjorden, med bilder fra bl.a. Prekestolen med masse turister. Deretter en kort info om å bygge opp en overtoningsserie med Movie-maker

Stillingen etter to runder.

1. Olav Kristian Doksrud med 37 poeng
2. Nils Bruås med 23 poeng
3. Carl F Schrumpf med 20 poebg
4. Olav Fostervoll med 16 poeng
4. Geir Bohlin med 16 poeng
6. Karl J. Gundersen med 15 poeng
7. Nina Rygh Johansen med 10 poeng
8. Birger Rygh med 7 poeng
9. Jens Petter Berg med 2 poeng.

Referat fra medlemsm√ɬłte mandag 7, nars 2016.

Det var noe beskjedent til møtet denne kvelden hvor medlemmene hadde mulighet til å presentere seg selv med sine bilder. To medlemmer hadde med seg noen bilder, og Olav Fostervoll var først med sine bilder. Han viste oss bilder fra en sykkeltur til Toscana-området, hvor han og flere andre syklet fra by til by i området. Vi fikk se mange fine landskap, bymiljø og annet fra disse forskjellige byene. Det var blant annet et besøk i Pisa med det skjeve tårnet.

Etter kaffepausen, viste Karl J. Gundersen bilder fra forskjellige motivområder. Det var landskap, bilder tatt med lsng lukkertid, bilder av dyr og fugler, og videre endel makrobilder.

Medlemsm√ɬłte 22. februar 206

Tross vinterferie var fremmøte bra til kveldens program, som var resultatet av månedens bilde for januar, med tema vann i fast eller flytende form. Ialt ble 20 bilder levert, og det var hyggelig å se at så mange hadde levert bilder.

Resultatet ble som følger (bildet til høyre):

1. plass Carl F. Schrumpf [bilde:10041]
2. plass Karl J Gundersen [bilde:10056]
3. plass Nina Rygh Johansen [bilde:10052]
4. plass Birger Rygh [bilde:10042]
5. plass Olav Fostervoll [bilde:10043]
6. plass Geir Bohlin [bilde:10065]
6. plass Ole Kristian Doksrød [bilde:10057]
8. plass Olav Fostervoll [bilde:10044]
9. plass Jens Petter Berg [bilde:10049]
10. plass Ole Kristian Doksrød [bilde:10059]

 

Etter kaffepausen fikk vi se en video av Andreas Søli med film fra en artig fjellområde i Tyrkia,  hvor forvitringen hadde laget de utroligste former.

Til slutt viste formann endel bilder som var hentet ned fra internett, det var både morsomme bilde og spesielle flotte bilder.

Referat m√ɬłte 8. februar 2015

Den stor interesse for kveldens foredrag om fotobøker. Olav ga oss et omfattende og godt utgangspunkt for å lage våre egne bøker, og hvilke muligheter vi til å bygge opp og redigere produktene. Dette var en oppfølging etter besøket av Japan Foto som vi hadde tidligere i januar.

Etter en velfortjent kaffepause, så vi på et utvalg av bøker som våre medlemmer har laget, og helt til slutt fikk vi se noem bilder av Rannveig Karlsen med vanndråper. Dette var gode tips til månedens bilde som er vann i fast eller flytende form, som skal leveres i slutten av uken.

 

 

 

 

 

 

 

Referat fra √ɬ•rsm√ɬłte mandag 2016-01-25

Selv med tett tåke og glatt ble det bra besøk til årsmøtet. Årsberetning og regnskap ble raskt gjennomgått og godkjent, likeledes valg. Våre nye vedtekter ble lagt frem og her fikk vi noen kommentarer til endring. Klubbens navn er heretter Porsgrunn Foto og Videoklubb.

Årets fotograf og årets bilde ble premiert. Årets fotograf ble Karl J. Gundersen, og årets bilde sto Arve Hafenbrädl for (bildet til høyre). Denne gang hadde vi også en konkurranse for videoer, og her vant Erik Beyer. Det ble også delt ut en pris for denne.

Etter årsmøte og premerringen, hadde vi kaffe og kaker, og litt informasjon. Vi ønsker også å få inn forslag til ny logo - med vårt nye navn.

 

 

Medlemsm√ɬłte mandag 11. januar 2016

Denne kvelden fikk vi besøk av en representant fra Japan Foto. Som kjent har Japan Foto overtatt Kværne Foto i Porsgrunn, og fotobutikken på Liesenteret i Skien. Vi fikk presentert en rekke forskjellige produkter, etter en oppsummering om foretaket Japam Foto. Alle produkter blir produsert i Tyskland, i et trykkeri som heter Cewe. En nyhet for oss var at Cewe fotobøker kan også benyttes for video-opptak, også fra mobilkamera.
Det var et rimelig godt besøkt møte, og det var stor interesse  for produktene som ble presentert. Samtidig ble vi informert om en rabatt for fotoklubbens medlemmer for bildeprodukter.

Tilslutt en informasjon . månedens bilde for januar er Vann - i fast eller flytende form.

 

 

 

Referat medlemsm√ɬłte 30 nov. 2015

Også dette møtet ble veldig godt besøkt da vi hadde video på programmet i tillegg til månedens bilde. Først ut var Erik Beyer som tok for seg rekkefølgen ved video-opptak. Aller først kommer ide, og dermed kan vi planlegge hva man skal produsere. Ved større opptak bør man skrive et manus, det er ikke alltid behov f.eks. ved feriereiser etc. Da gjelder det kun opptak.
Når alle opptak er ferdige, skal man sette sammen opptakene og redigere. Ved bruk av bra program, kan man korrigere filmen (slik vi ofte gjør med bilder - lys, kontrast og farge), samt justere lyd. Når alt dette er gjort, kan vi vise filmen.

Etter kaffepausen, var det tid for månedens bilde. Kun 9 bilder ble levert, og etter visningen ble det klart hvem som er årets fotograf. Det vil bli offentligjort på årsmøtet, sammen med kåringen av årets bilde.

Resultater fra konkurransen:
1. plass Geir Bohlin [bilde:10019] (bildet til høyre)
2. plass Karl J Gundersen [bilde:10026]
3. plass Karl J Gundersen [bilde:10018]
4. plass Karl J Gundersen [bilde:10023]
5. plass Geir Bohlin [bilde:10024]
6. plass Olav Fostervoll [bilde:10022]
6. plass Geir Bohlin [bilde:10020]
8. plass Olav Fostervoll [bilde:10017]
8. plass Olav Fostervoll [bilde:10027]

 

Tilslutt viste Karl J. en bildeserie med overtoning. Denne bildeserien er omfattende og viser alt fra steinene på Mølen og landskap, til blomster, insekter, sommerfugler og ikke  minst mange fugler.
Dette var siste møte i år, så vi ønsker alle vel møtt etter nyttår.

Referat medlemsm√ɬłte mandag 16 nov. 2015

Denne kvelden var det noe utenom det vanlige i klubben - visning og juryering av videoopptak for medlemmene våre. I alt fem videoer var levert inn, og visningen begynte. Ved opptelling av stemmene viste det seg at det ble svært jevnt, men videoen kalt Mud ble vinner med 71 poeng, kun ett poeng mer enn den nestbeste. Det var Erik Beyer som sto for produksjonen. Video nummer to var en visning av geoparken i Tvedalen med Larvikitt.

Til slutt viste formannen oss bilder fra gamle Porsgrunn. For noen år siden laget klubben en utstilling av bilder fra Porsgrunn før og nå. Dette var bilder som ble produsert på glassplater, og større formater, samt noen som er avkopiert. Det var artig å se hvordan byen har endret seg siden tidlig 1900.tall.

 

 

Medlemsm√ɬłte mandag 2. november 2015

Det var stor oppslutning til dette møtet hvor vi fikk besøk av Bjørnar Berge. Idet han ankom litt senere viste vi frem resultatet av månedens bilde for oktober. Det var god deltakelse til denne konkurransen, og resultatet følger snart etter referatet.

 

Resultater fra månedens bilde i oktober med tema: linjer ble som følger:
1. plass Geir Bohlin [bilde:10006] (Bildet til høyre)
2. plass Olav Fostervoll [bilde:9998]
3. plass Karl J Gundersen [bilde:9997]
4. plass Geir Bohlin [bilde:10004]
5. plass Birger Rygh [bilde:9970]
6. plass Jens Petter Berg [bilde:10002]
7. plass Olav Fostervoll [bilde:9983]
8. plass Ole Kristian Doksrød [bilde:9992]
9. plass Karl J Gundersen [bilde:9996]
10. plass Geir Bohlin [bilde:10005]
10. plass Olav Fostervoll [bilde:9989]
10. plass Birger Rygh [bilde:9969]

Bjørnar Berge er nokså fersk fotograf, han startet for vel fire år siden. Imidlertid har han vært ivrig, og viste oss mange bilder av dyr og fugler, og etterhvert bilder som han har tatt av fiskeørn og kongeørn. Det er et stort prosjekt å komme inn på disse fuglene som er svært vare og stikker fort av hvis de er utrygge. Det var hyggelig å dele disse inntrykkene og samtidig fikk fortalt hvordan han gikk frem.

Tilslutt var det tid for innlevering av videoer til denne konkurransen. Den er ny for vår klubb, men desto mer spennende. Resultat blir stemt frem på neste medlemsmøte.

Tilslutt nevner vi at det er jevnt i konkurransen om årets fotograf. Slik ligger vi an:

96 poeng - Karl J Gundersen
85 poeng - Olav Fostervoll
82 poeng - Geir Bohlin
74 poeng - Arve Hafenbrädl
55 poeng - Birger Rygh
41 poeng - Ole Kristian Doksrød

Referat fra medlemsm√ɬłte 19. oktober 2015

Det ble fullt i stua når Arve viste oss bilder fra sin tur til India. Dette var ikke noe vanlig ferietur han hadde vært med på, turen gikk til et område midt i India, med nasjonalparker og landsbyer. Måler var å komme inn på tigeren, og feste alt annet av fugler og dyr til minnebrikkene.
Vi fikk se mange forskjellige fugler og dyr fra disse områdene, de siste turene foregikk i små åpne biler på jakt etter tigeren. Og det ga resultater, og flere gode opptak av nettopp tiger. 
I tillegg fikk mange glimt fra landsbyer og mennesker i områdene, alt i alt et spennende kåseri.

Vi hadde litt problemer med parkering på grunn av et annet arrangement foregikk samtidig i huset, men det gikk for denne gang. Etter kaffepausen ville vi forsøke å kjøre videor på klubbens egen PC, det gikk svært dårlig, vi må nok ha bedre programvare.

Referat medlemsm√ɬłte mandag 5. okt. 2015

Det var et godt besøkt møte hvor vi fikk se flere bilder av Ole Christian fra USA.
I tillegg var det månedens bilde for august på programmet.


Først viste Ole Christian oss bildene fra resten av sin tur til USA. I denne serien fikk vi se mange spennede bilder fra Grand Canyon, Las Vegas, San Francisco og Chicago. Vi var innom mange steder på denne reisen, og til slutt så vi bilder fra indianerland/cowboyland bl.a. Santa Fe.

Etter kaffepausen så vi først på bildene fra månedens bilde for august, som vi ikke fikk vist på grunn av tekniske problemer. Deretter kom turen til månedens bilde for september, her var det kun levert 8 bilder. Resultatet for denne og samlet poeng hittil iår følger videre.
Månedens bilde for oktober har tema "linjer".

 

 

Resultat månedens bilde:
1. plass Birger Rygh [bilde:9960] (Bilde nederst til høyre)
2. plass Birger Rygh [bilde:9958]
3. plass Karl J Gundersen [bilde:9959]
4. plass Karl J Gundersen [bilde:9961]
4. plass Karl J Gundersen [bilde:9957]
6. plass Ranveig Aspaas Hansen [bilde:9951]
7. plass Ranveig Aspaas Hansen [bilde:9956]
8. plass Ranveig Aspaas Hansen [bilde:9955]

Status årets fotograf hittil (korrigert for feil)

84 poeng - Karl J. Gundersen
74 poeng - Arve Hafenbrädl
66 poeng - Olav Fostervoll
54 poeng - Geir Bohlin
48 poeng - Birger Rygh
38 poeng - Ole Kristian Doksrød
22 poeng . Ranveig Aspaas Hansen
20 poeng - Nils Bruås
20 poeng - Jens Petter Berg

 

 

 

 

 

 

 

Referat fra medlemsm√ɬłte 21. september 2015

Vi var på tur til USA med Ole Christian Magnussen denne kvelden, og flere medlemmer var tilstede for å se og høre. Han var først noen dager i New York, og vi fikk se mange, kjente og ukjente steder i denne storbyen. Flere av oss ble nok mer kjent i New York enn de vi var fra før.
Etterpå var det Washington som ble besøkt, og også her var det mange kjente motiv å se. Vi får se litt mer neste møte.

Etter en liten pause, ble det først en liten prøve på nyinnkjøpte høytalere, og de fungerte godt. Så ble det vist to korte video-sekvenser, av Andreas Søli. Den første var en gammel film som het "gaven", og handlet om en bryllupsgave, et bilde av svigermor! Så litt om plenklipping.

 

 

 

 

Referat fra medlemsm√ɬłte 7. september 2015

Møtet startet med noe tekniske problemer, vi fikk ikke vist bildene fra konkurransen, resultatet ble lest opp. Men problene forøvrig løste seg og vi fikk se endel bilder som vår PC inneholdt. Resultatene fra månedens bilde ble som følger:

1. plass Nils Bruås [bilde:9942] (Bildet til høyre)
2. plass Olav Fostervoll [bilde:9939]
3. plass Ranveig Aspaas Hansen [bilde:9930]
3. plass Olav Fostervoll [bilde:9936]
3. plass Karl J Gundersen [bilde:9934]
6. plass Karl J Gundersen [bilde:9941]
6. plass Olav Fostervoll [bilde:9937]
8. plass Karl J Gundersen [bilde:9940]
9. plass Ole Kristian Doksrød [bilde:9945]
10. plass Ole Kristian Doksrød [bilde:9944]

Etter kaffepausen ble det vist to videoer, den ene fra et museum i Frankrike med opprinnelsen til fotografi, og den andre en svært morsom video med tittel Blindtarmen. 

Så viste Olav noen bilder som er tatt med et svært mørkt filter, som ikke ga det rette fargespillet. 
Minner om neste konkurranse med tittel "Portett".

I løpet av uken vil klubben ha en utstilling i Japan Foto (Kværne foto) i Hammondgården i Porsgrunn. 

For kåring av årets fotograf, ser det ut til å bli jevnt:

Foreløpig liste:

1. Arve Hafenbrädl        68 poeng
2. Olav Fostervoll          66 poeng
3. Karl J Gundersen       60 poeng
4. Geir Bohlin                53 poeng
5. Ole Kristian Doksrød  37 poeng
6. Nils Bruås                 20 poeng
7. Jens Petter Berg        20 poeng
8. Nina Rygh Johansen   11 poeng
9. Ranveig Aspaas          10 poeng
10. Birger og Knut           7 poeng
12. Tore Sannes              5 poeng

F√ɬłrste h√ɬłstm√ɬłte 24 august 2015


Vi var flere medlemmer som stilte med kamera og PC. Først var vi en liten vandring rundt huset for å finne små detaljer vi kunne dokumentere. Etter dette var vi inne i huset og stilte opp PC og la bildene inn.
Makro kan være krevende og vi hadde dårlig lys og sterk vind - men det er bare en utfordring. Det ble iallefall tatt noen bilder.

Vi hadde også som vanlig tid til kaffe og kaker, og praten gikk livlig i stua, før vi tilslutt dro hjem (når tordenværet var passert).

 

 

 

 

 

 

Fototur på vestsiden

Det var en nokså beskjeden deltakelse på denne turen også. Men vi ruslet først langs bryggene, videre opp til Porselensveien. Her var det mye tidligere verks-industri, i dag er det litt igjen, men også mye boligblokker.
Videre gikk turen opp til Drangedalsveien og videre ned til bryggene igjen - før vi kom til Reisgate.

Det ble likevel tatt noen bilder - vi legger noen ut som serie etterhvert.

Dermed ønsker vi alle god sommer - håper dere kan dele noen bilder med oss i sommer.

 

 

Referat fra medlemsm√ɬłte 11 mai 2015

Det var et veldig godt besøkt møte denne kvelden, selv med regn og guffent vær. Denne kvelden hadde vi en god, gammeldags konkurranse, idet vi leverte inn bilder på papir, og juryerte disse. Motivet var fritt, og i A4 format. Ialt 22 bilder ble innlevert, og det ble slett ikke lett å plukke ut de beste. Bortsett fra vinnerbildet ble det svært jevnt nedover. Resutatet følger etter referatet.

Vi ble også enige om kveldsturen den 1. juni - for at alle kan være med, ble denne lagt til vestsiden - fra brua og sørover langs Vestregate. Nærmere informasjon om parkering kommer senere.

Det er også et ønske om en kveldstur til Langøya i sommer. Her er det mulig å få transport med båt fra st.hans og uteover. Den er dessuten gratis. Vi får sette opp en dato - og det kan være greit å varsle oss på forhånd.

Resultatet av kveldens konkurrnse:

1. Arve Hafenbrädl - 96 poeng- (Bildet til høyre)
2. Arve Hafenbrädl - 90 poeng
3. Karl J Gundersen - 80 poeng
4. Olav Fostervoll - 79 poeng
5. Arve Hafenbrädl - 78 poeng
6. Jens Petter Berg - 76 poeng
6. Tore Sannes - 76 poeng
8. Olav Fostervoll - 72 poeng
8. Olav Fostervoll - 72 poeng
10. Karl J Gundersen - 71 poeng
10. Jens Petter Berg - 71 poeng

Resultat årets fotograf etter våren:

1. Arve Hafenbrädl - 74 poeng
2. Geir Bohlin - 54 poeng
3. Karl J Gundersen - 42 poeng
4. Olav Fostervoll - 37 poeng
5. Ole Kristian Doksrød - 35 poeng
6. Jens Petter Berg - 20 poeng
7. Birger Rygh - 14 poeng
8. Nina Rygh Johansen - 11 poeng
9. Knut Winnæss - 7 poeng
10. Tore Sannes - 5 poeng

Referat fra turen til B√ɬłkeskogen 3. mai 2015


Det var ikke den helt store deltakelsen, men det ble et kjempevær og bøkeskogen hadde fått den flotte og lyse maifargen. Vi fikk et hyggelig besøk, idet en kar fra Larvik hadde funnet vår informasjonsside på nettet og ville gjerne være med. Det  ble et hyggelig bekjentskap.
Det var ikke så mange motiv å velge blant i skogen, men det ble nok tatt endel bilder ialt. Det er lagt ut en serie, som alle som var der kan legge ut noen av sine bilder og at alle kan se hvor flott bøkeskogen er tidlig mai

 

 

 

Referat fra medlemsm√ɬłte 27. april 2015

Dette møtet var erfaringsutveksling, og det gikk ikke lang tid før PC'ene kom på og alle var konsentrert opptatt med disse. Her var det anledning for å komme med spørsmål om alt som har med bildebehandling og redigering å gjøre. Det gjelder også video. Vi fikk også noen innspill til høstens program.

 

 

 

 

 

Referat fra medlemsm√ɬłte mandag 13. april 2015

Denne kvelden var det fullt hus i stua vår, da vi presenterte månedens bilde for mars. Ialt 18 bilder var levert og samtlige deltakere var med blant topp ti. Resultatet følger med referatet, og vi setter også opp en oversikt over oppnådde poeng så langt i år.

I kaffepausen var det svært hyggelig, med masse prat omkring foto og video. Etter kaffepausen fikk vi også se en video som viste situasjoner i Porsgrunn av Erik Beyer, og tilslutt en overtoning med Grenlands fjorder av Karl J. Gundersen. Vi tok også en liten informasjon om resten av vårens program.

Resultater fra månedens bilde for mars ble som følger:
1. plass Ole Kristian Doksrød [bilde:9877] (bildet til  høyre)
2. plass Jens Petter Berg [bilde:9871]
3. plass Geir Bohlin [bilde:9867]
4. plass Karl J Gundersen [bilde:9875]
5. plass Olav Fostervoll [bilde:9864]
5. plass Geir Bohlin [bilde:9865]
7. plass Olav Fostervoll [bilde:9870]
8. plass Nina Rygh Johansen [bilde:9879]
8. plass Nina Rygh Johansen [bilde:9881]
8. plass Geir Bohlin [bilde:9866]

Resultat for årets fotograf hittil:
1. Geir Bohlin - 54 poeng
2. Ole Kristian Doksrød - 35 poeng
3. Arve Hafenbrädl - 34 poeng
4. Karl J. Gundersen - 31 poeng
5. Olav Fostervoll - 24 poeng
6. Birger Rygh - 14 poeng
6. Jens Petter Berg - 14 poeng
8. Nina Rygh Johansen - 11 poeng
9. Knut Winnæss - 7 poeng
10. Jon Andre Adsersen - 5 poeng

Referat fra medlemsm√ɬłte mandag 23. mars 2015

Geir Bohlin innledet møtet med noen bildeprogram. Først ute var en serie fra trebåtfestival. før vi fikk se bildeserien fra bluesfestivalen på Notodden. Begge seriene var laget som overtoning, med passende musikk. Disse programmene var produsert i Pro Show gold.

Så var det tid for et ekstraordinært årsmøte - for å sette opp et ekstra styremedlem for dette året. Det var ingen kommentarer til det, og Leif Øverbø ble valgt. Samtidig varslet leder om endringer ved første årsmøte, og endring av logo.
Så var det tid til kaffe, brus og kaker.

Etter pausen var det satt opp tema komposisjon. Vi hadde først en liten prat om temaet, før Karl J. Gundersen viste noen eksempler.

Tilslutt fikk vi se noen eksempler på videor som Einar Andreas Søli hadde laget. Utrolig hva man kan få til, her var det benyttet maskeringer og resultatet var bra og morsomt.

 

 

 

 

 

Referat medlemsm√ɬłte 9. mars 2015

Et godt besøkt møte for å se på resultatet fra månedens bilde for februar. Denne gang var det 25 bilder ialt, hvor 10 medlemmer hadde bilder med. Det var spennende å se så mange og bra bilder. Resultatet kommer etter referatet.

Som vanlig på våre møter, hadde vi en pause med kaffe eller brus og kaker. Så gikk praten livlig rundt bordene. Vi hadde også et tema i tillegg denne kvelden, det var vanskelig lys. Konkret ble nevnt bl.a. motlys og kraftig sol. Karl J. hadde noen få bilder som illustrasjon.

Tilslutt viste Olav endel bilder satt sammen med musikk, her var det svært varierte motiv, og flere bilder som også kunne passe til tema vanskelig lys.

Resultater fra månedens bilde for februar ble som følger:
1. plass Arve Hafenbrädl [bilde:9839] (Bildet til høyre)
2. plass Arve Hafenbrädl [bilde:9838]
2. plass Geir Bohlin [bilde:9848]
4. plass Knut Winnæss [bilde:9831]
5. plass Ole Kristian Doksrød [bilde:9850]
6. plass Jon Andre Adsersen [bilde:9823]
7. plass Olav Fostervoll [bilde:9837]
8. plass Birger Rygh [bilde:9819]
9. plass Geir Bohlin [bilde:9862]
9. plass Ole Kristian Doksrød [bilde:9851]

Etter to runder, leder Geir med 35 poeng, mens Arve fikk 34 etter denne runden. Karl J følger med 24 poeng.

Referat medlemsm√łte mandag 23. februar 2014

Vi var mange som hadde møtt frem til kveldens  møte. Det var hyggelig at flere fra Porsgrunn Filmamatører som deltok, medlemmene her er nå registrert i Porsgrunn fotoklubb.
Kveldens program ble fullpakket, først ut var Nils Bruås med mange flotte og spennende bilder fra sin tur til Sør-Afrike. Vi fikk se bilder fra hovedstaden, Pretoria og videre Johannesburg, og videre bilder av mange dyr og fugler. Det så ut til at vi fikk se det meste av dyr som fantes.

Etter kaffepausen tok Porsgrunn Filmamatører ordet for å si litt om bakgrunnen og utviklingen som var avgjørende for beslutningen om å melde seg inn i Porsgrunn fotoklubb. Vi nevnte i den anledning at vi er svært positive og ser mange muligheter for oss, med tanke på kombinasjon foto og video, og at dette vil gi oss et mer variert program fremover.

Deretter kom Erik Beyer først med en video med blomsterprakt, før han tro til med en flott presentasjon av Porsgrunn Bibliotek. Den siste var det flere medlemmer som bidro til - og viste oss hva som hender på biblioteket.
Til slutt viste Karl J. Gundersen et overtorningsprogram med stemningsbilder fra Porsgrunn med Porsgrunnsangen.

Referat fra medlemsm√łte mandag 9. februar 2015

Det var et godt besøkt møte for å se resultatet av månedens bilde for februar, først fikk vi en informasjon om at medlemmene i Porsgrunn filmamatører ønsket å melde seg inn i klubben vår. Det vil sannsynligvis bety noen endringer i programmet. Det ble også gitt informasjon om en planlagt utstilling av bilder hos Kværne Foto i Porsgrunn.

Etter visning av konkurransebildene var det tid for kaffe og kaker. Det ble også et farvel til Ninas hjemmelagede og gode kaker, nå overtar Nils Bruås. Han har vært vår kasserer i flere år før Nina.

Tilslutt fikk vi se endel bilder fra 1x.com - her var det mange og flotte bilder. Denne siden kan anbefales.

 

Resultater fra månedens bilde for januar 2015 med tema: vann ble som følger:

1. plass Karl J Gundersen [bilde:9790] (Bildet til høyre)
2. plass Geir Bohlin [bilde:9793]
3. plass Olav Fostervoll [bilde:9796]
4. plass Birger Rygh [bilde:9787]
5. plass Ole Kristian Doksrød [bilde:9776]
6. plass Nina Rygh Johansen [bilde:9785]
7. plass Geir Bohlin [bilde:9794]
7. plass Birger Rygh [bilde:9779]
7. plass Karl J Gundersen [bilde:9795]
10. plass Geir Bohlin [bilde:9792]
10. plass Ole Kristian Doksrød [bilde:9777]

Referat fra √•rsm√łtet 2015

Tilstede på årsmøtet var 10 medlemmer. Følgende ble behandlet på årsmøtet:

Valg av dirigent og referent ble henholdsvis Karl J Gundersen og Nina Rygh Johansen.

Årsmøtet åpnet med årsberetningen som ble lest av formann, deretter ble regnskapet lest opp av kasserer Nina Rygh Johansen. Begge ble godkjent.

Valg av styremedlemmer ble som følger:
Formann - Karl J. Gundersen - gjenvalgt
Kasserer - Nils Bruås - ny
Styremedlem - Olav Fostervoll - gjenvalgt
Styremedlem - Arve Hafenbrädl - ikke på valg
Varamedlem - Bjørn Erik Larsen - gjenvalgt

Revisor - Ole Chr. Magnussen - gjenvalgt

Det var ingen forslag til klubbens vedtekter.

Så var det tid for kåring av årets fotogra og årets bilde.
Olav Fostervoll ble en klar vinner av årets fotograf og som årets bilde ble Smalsoldogg av Karl J. Gundersen. Resultatet vil man se under konkurranser og gjennomsnitt poengberegning.

Etter årsmøtet fikk vi pizza og cola, og vi pratet løst og fast. Noen forslag til vårens møter dukket opp. Så er vi i gang med en ny og spennende sesong.

Referat fra medlemsm√łte mandag 12. januar 2015

Det var stor interesse for å se på mellomformat-bilder. Det var klubbens formann, Karl J. Gundersen som hadde digitalisert endel bilder tatt med et gammelt Minolta 6x6 kamera. Dette er et kamera fra ca. 1950-årene og fortsatt er fullt brukbart. De siste bildene er tatt i fjor sensommer.

Etter kaffepausen fikk vi se endel bilder som Olav hadde tatt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Referat fra medlemsm√łte mandag 8. desember 2014

Tema for kvelden var månedens bilde for november og bilder med vann. Dessverre var det ikke levert mer enn 6 bilder, slik at konkurransen ikke vil telle med til årets fotograf. Vi så likevel på bildene og fikk både kommentarer og generell informasjon.  Vi fant også ut at det beste bildet kan telle med til årets bilde (biildet til høyre).

Karl hadde med seg endel bilder med tema vann. Nå vil dette være første tema for månedens bilde i 2015, nærmere bestemt månedens bilde for januar.

Tilslutt vil vi ønske alle en riktig god jul og godt nytt år - og benytt tiden til å ta mange spennende bilder.

 

Medlemsm√łte mandag 24. november 2014

Det ble et godt besøkt møte da Birger viste oss bilder fra sin tur til Svalbard. i forhold til tidligere hvor vi har sett naturbilder med blant annet dyr, hadde Birger bilder fra en pakketur. Det var bilder fra Longearbyen og Barentsburg med bilder fra bebyggelse og disse spesielle fjoellformasjonene som Svalbard har. De var også med på en sledetur med hunder. Uansett er Svalbard er et fantastisk sted å være.

Vi fikk også tid til å se på noen bilder med lang lukkertid, først fra Geir, og deretter Karl. Så ble det tid for kaffe og kaker. Tilslutt var det noen som prøvde seg utendørs med å ta bilder med lang lukkertid, og det fungerte godt.

 

 

 

 

 

 

 

Medlemsm√łtet 10 november ble avlyst

Medlemmer i klubben kom dessverre til møtet forgjeves, døren lot seg ikke åpne. Enten har noen drevet hærverk, eller så har låsen gått i vranglås. Vi måtte derfor dra hjem igjen uten å kunne foreta oss noe. Håper alt er iorden snarest og innen neste møte.

Vi må da offentligjøre resultatet av månedens bilde for oktober her, som var fritt motiv.

1. plass Olav Fostervoll [bilde:9751] (Bildet til høyre)
2. plass Nina Rygh Johansen [bilde:9743]
3. plass Karl J Gundersen [bilde:9750]
4. plass Nina Rygh Johansen [bilde:9740]
5. plass Nina Rygh Johansen [bilde:9738]
5. plass Olav Fostervoll [bilde:9739]
7. plass Olav Fostervoll [bilde:9742]
8. plass Ranveig Aspaas Hansen [bilde:9748]
8. plass Karl J Gundersen [bilde:9749]
10. plass Ranveig Aspaas Hansen [bilde:9745]

 

 

 

Referat medlemsm√łte 27 oktober 2014

Denne kvelden hadde vi besøk av Øyvind Otterdahl Møller. Vi ville høre og se om hans utrolige opplevelse i Libanon den gang krigen kom dit. Dette foredraget har Øyvind vært mye rundt med og vi fikk et godt inntrykk av hvordan det var å oppleve krig på nært hold. Han opplevde bombing, behandling av mange sårede og ikke minst å bli tatt til fange. Han opplevde mye vold og mishandling i denne tiden.
Dette var et litt uvanlig foredrag for klubben, men ikke minst spesielt spennende. Nina takket på klubbens vegne med blomster.

 

 

 

 

Referat medlemsm√łte 13. oktober 2014

Kveldens innhold var først og fremst resultatet av månedens bilde for september. Men aller først var vi innom Akam.no for å se resultatet av fotovandringen som Japan Foto arrangerte, all honnør til Kjetil for en fin plassering.
Til månedens bilde var det innlevert 17 bilder, hvor vi viste frem hvert enkelt bilde for kommentarer. Resultatet kommer etter referatet.

Vi har alltid en kaffepause med kaker og sosialt prat, og selv om vår kasserer ikke kunne møte denne kvelden, ble det likevel kaffepause, Etterpå ble det pratet litt om bruk av blitz og¨det ble også tid til andre praktiske spørsmål.

Resultater for månedens bilde med tema macro ble som følger:
1. plass Karl J Gundersen [bilde:9728] (Bildet til høyre)
2. plass Knut Winnæss [bilde:9732]
3. plass Knut Winnæss [bilde:9729]
4. plass Olav Fostervoll [bilde:9724]
5. plass Ranveig Aspaas Hansen [bilde:9731]
5. plass Arve Hafenbrädl [bilde:9734]
7. plass Ranveig Aspaas Hansen [bilde:9733]
7. plass Nina Rygh Johansen [bilde:9715]
9. plass Olav Fostervoll [bilde:9720]
10. plass Karl J Gundersen [bilde:9725]

Referat medlemsm√łte 29. september 2014

Arve Hafenbrädl har vært på en tur til Venezuela og Galapagos, og delte sine minner og bilder fra denne reisen. Vi var 8 som hadde møtt frem denne kvelden, og vi fikk se mange fine bilder, fra steder - landskap og ikke minst mange fine bilder med dyr og fugler. Særlig fra Galapagos, som har et rikt og spesielt fugle- og dyreliv, som vi fikk se og høre om.

Det ble stilt mange spørsmål underveis som Arve svarte på, og sikkert mange som kunne tenke seg en slik tur. Etterpå var det vanlig kaffe og kaker, og tid til litt småprat.

 

 

 

Referat fra medlemsm√łte 15 september 2014

Kveldens program var først å presentere sommerens konkurranse med tema: sommerens morsomste bilde. I alt var 8 medlemmer innom selv om det fortsatt er svært sommerlig. Det var dessverre ikke så veldig mange morsomme bilder fra sommeren, kun 8 bilder vsr levert. Resultatet ble som følger:

1. plass Olav Fostervoll [bilde:9707] (Bildet til høyre)
2. plass Nina Rygh Johansen [bilde:9702]
2. plass Karl J Gundersen [bilde:9708]
4. plass Karl J Gundersen [bilde:9709]
4. plass Ranveig Aspaas Hansen [bilde:9703]
4. plass Ranveig Aspaas Hansen [bilde:9704]
7. plass Nina Rygh Johansen [bilde:9701]
8. plass Ranveig Aspaas Hansen [bilde:9705]

I tillegg hadde vi som tema makrobilder, og først presenterte Olav en serie med bilder, og etterpå var det Karl sin tur. Etter en kort kaffepause ble det tatt frem kameraer og stuene ble saumfart for motiver. Det bør være et godt grunnlag for månedens bilde som nå er makrobilder.

Oversikt over poengstillingen til årets fotograf hittil:

150 poeng - Olav Fostervoll
98 poeng - Karl J Gundersen
50 poeng - Nina Rygh Johansen
37 poeng - Geir Bohlin
17 poeng - Rannveig Aspaas Hansen

Merk at vi også kårer årets bilde.

Referat fra medlemsm√łte 1. september 2014

Vi har hatt en myk start på høstsesongen. Det var møtt frem 7 medlemmer, og først viste Karl endel bilder lastet fra internett. Først noen fantastiske naturbilder, deretter mange artige og morsomme bilder som diverse har lagt ut på nett, og tilslutt bilder fra fotball-VM, også endel festllige bilder.

Etter kaffepausen viste Olav noen bilder av Elena Shumilova - en kunstfotograf. Hun hadde lagt ut mange bilder på nett - som fikk mange og varierte kommentarer. Vi fikk bidra selv, med våre meninger og kom dermed inn på manipulering av bilder. Uansett var bildene svært bra.

Det ble også gitt informasjon om årets fotovandring som finner sted 13. september i år.

M√łtereferat fra turen til Brevik 18. august 2014

Vi var ialt syv iherdige fotografer som var møtt frem for å finne motiv i Brevik. Vi var heldige med været - det regnet en time før og når vi var kommet hjem igjen.
Etter vandring både på øya og i Brevik sentrum, tok vi en kopp kaffe i China-sjappa på fisketorget. Bilder fra turen vil bli presentert i en egen bildeserie som kommer etterhvert.

 

 

 

 

 

Referat fra v√•rens siste m√łte 26 mai 2014

Det var ikke mange som kom for å se resultatet av konkurransen med bildene fra vår tur til Skotfoss. Her var det levert 12 bilder. Vi fikk satt i gang vår nye projektor, og Arve sørget for at det fikk best mulig visning av bilder.

Vi ble enige om at høstens første møte blir en tur til Brevik. Vi møtes som vanlig og rusler rundt omkring som vi selv vil. Etterpå kan vi møtes på fisketorget, kanskje i kafeen (Twende Brødre).

Hermed ønsker vi alle en riktig god sommer - og husk sommerens konkurranse - det morsomste bildet fra i sommer.

Resultater fra månedens bilde for mai med tema: Photo March ble som følger:
1. plass Olav Fostervoll [bilde:9660] (Bildet til høyre)
2. plass Olav Fostervoll [bilde:9661]
2. plass Olav Fostervoll [bilde:9659]
4. plass Geir Bohlin [bilde:9666]
4. plass Geir Bohlin [bilde:9665]
6. plass Geir Bohlin [bilde:9667]
6. plass Karl J Gundersen [bilde:9662]
6. plass Karl J Gundersen [bilde:9663]
9. plass Nina Rygh Johansen [bilde:9656]
10. plass Nina Rygh Johansen [bilde:9655]

Etter vårens konkurranser er Olav suveren i toppen - men det er fortsatt mange muligheter. Her er de beste så langt:
130 poeng - Olav Fostervoll
 76 poeng - Karl J Gundersen
 37 poeng - Geir Bohlin
 32 poeng - Nina Rygh Johansen

Referat tur til Skotfoss mandag 12 mai 2014

Vi var heldig med været og syv medlemmer dro på tur til Skotfoss. Vi gikk Skotfosstien, noe som er å anbefale. Vi gikk opp langs slusene, videre gjennom skogsterreng, til fin utsikt mot fossen og fant mange gamle bygninger. Det var mye og svært variert å finne til å feste på minnebrikken.

Etter hvert vil vi legge ut en serie - for de mange bilder som ikke skal være med på månedens bilde.

 

 

 

 

 

Sommerens morsomste bilde

Sommerens fotokonkurranse er sommerens morsomste bilde. Siden sommeren nærmer seg, oppfordrer vi allerede nå å finne gode og morsomme motiv. Konkurransen løper frem til 1. september,  det vil si at inlevering skal skje innen den datoen.

Konkurransen legges ut etter hvert.

Referat medlemsm√łte 28 april 2014

Selv med et kjempevær møtte 8 ivrige medlemmer opp for å prøve fotoklubbens eget lyssettingsutstyr. I mangel av modeller ble det plukket frem en kunstig blomst, en dukke og til slutt vår egen kasserer, Nina. Det ble gjort mange forsøk før vi ble fornøyd.
Samtidig ble det gjort alle oppmerlsomme på at dette anlegget var en av flere ting medlemmene våre kan låne med seg hjem. Denne gang tok Ola med seg dette hjem. Fra høsten vil det også være mulig å låne den "gamle" projektoren.

 

 

 

Referat fra medlemsm√łte mandag 7. april 2014

Tema på møtet var resultatet av konkurransen månedens bilde for mars, som var fritt motiv. Dessverre var det noen som ikke rakk å delta, så det ble kun levert 7 bilder. På møtet dukket det opp 10 medlemmer, og resultatet følger.

Etter kaffepausen, var det anledning til medlemmer som hadde med seg noen bilder. I og med at flere ikke var kjent med overtoning produsert på Windows movie maker, ble det vist noen slike serier som Karl J. hadde med seg.

 

Resultater fra månedens bilde for mars 2014 ble som følger:

1. plass Karl J Gundersen [bilde:9636] (Bildet til høyre)
2. plass Karl J Gundersen [bilde:9630]
2. plass Karl J Gundersen [bilde:9631]
4. plass Geir Bohlin [bilde:9634]
4. plass Geir Bohlin [bilde:9635]
6. plass Kåre Solberg [bilde:9632]
7. plass Geir Bohlin [bilde:9633]

Så langt har Olav og Karl J sikret seg en stor ledelse

1. Olav   82 poeng
2. Karl J  65 poeng
3. Nina   29 poeng

Referat medlemsm√łte 24. mars 2014

Helene Rygh Johansen kom for å vise oss bilder og fortelle fra sin tre måneder lange reise rundt omkring i Asia, Australia og tilslutt i USA. Vi var 9 medlemmer som hadde kommet for å høre om turen.
Reisen startet i Cape Town i Sør-Afrika, med besøk i barnehager og områdene rundt omkring. Deretter dro hun videre til India, med bilder fra kjente steder, og videre til Singapore. En tur innom Malaysia og Bali, før turen gikk til Thailand og Laos. Hun var også på besøk i Vietnam før reisen gikk til Australia og endte i Los Angeles.
Det var mange bilder fra mennesker og bymiljø/landskap. Et svært interessant kåseri, bilder fra reiser er alltid spennende.

Etter kaffepausen skulle vi se på bilder som hadde gjort inntrykk og Karl J. hadde med seg en liten serie.

 

 

 

 

KJG

Medlemsm√łte 10 mars 2014

Det ble dessverre stort fravær til dette møtet, og visning av konkurransebildene ble avlyst. Imidlertid var det også bilder med linjer på programmet og vi fikk god tid til å se på og vurdere disse.
Det ble likevel 7 medlemmer som var tilstede, og etter kaffe og kaker så vi litt på bilder vi fant på klubbens PC.

Vi hadde også en informasjon om vår utstilling på biblioteket fra og med 17. mars, bildene monteres tidlig mandag formiddag, slik at de som skal delta må levere inn sine bilder senest søndag for stengetid til biblioteket.

Det ble også opplyst om at de dessverre ikke ble noe samarbeid om et arrangement omkring barnas dag - tilsvarende det opplegget som var i fjor.

 

Resulater fra måndedens bilde for februar 2014 med tema: Stilleben er som følger. (Vinner bildet til høyre)
1. plass Olav Fostervoll [bilde:9616]
2. plass Olav Fostervoll [bilde:9613]
3. plass Tore Skifjeld [bilde:9617]
4. plass Olav Fostervoll [bilde:9615]
5. plass Jens Petter Berg [bilde:9623]
6. plass Nina Rygh Johansen [bilde:9618]
6. plass Nina Rygh Johansen [bilde:9626]
6. plass Karl J Gundersen [bilde:9621]
9. plass Karl J Gundersen [bilde:9622]
10. plass Nina Rygh Johansen [bilde:9625]

KJK og BEL

 

 

Medlemsm√łte 24. februar 2014

Ivar Dahl Larsen hadde med seg bilder fra sin tur i India. Han og fruen reiste fra sydvest og langs kysten fra by til by og endte langt oppe i India - mot Nepal. Han viste bilder fra diverse bymiljø, mennesker og mye annet. Det var virkelig en bilderepostasje som var verd å se. Vi var ni medlemmer tilstede på møtet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Referat medlemsm√łte mandag 19. februar 2014

Så er vi i gang med vårens møter og dette var en presentasjon av månedens bilde for januar med tema Vinter i byen. Det var levert 10 bilder og resultatet vises under. Vi var ni medlemmer tilstede på møtet.

Etter pausen viste Olav og Karl J. frem macrobilder. Her var det gode tips og teknske løsninger som vi kan ta med oss. Det ble foreslått at månedens bilde for februar skal være Stilleben.

Månedens bilde for januar med tema "Vinter i byen" ble presentert og her er resultatet:
1. plass Olav Fostervoll [bilde:9598] (Bildet til høyre)
2. plass Olav Fostervoll [bilde:9596]
3. plass Nina Rygh Johansen [bilde:9605]
4. plass Olav Fostervoll [bilde:9604]
4. plass Birger Rygh [bilde:9600]
5. plass Karl J Gundersen [bilde:9602]
7. plass Karl J Gundersen [bilde:9603]
7. plass Nina Rygh Johansen [bilde:9608]
7. plass Nina Rygh Johansen [bilde:9607]
10. plass Birger Rygh [bilde:9601]

 

 

Referat fra √•rsm√łtet

Fotoklubben hadde sitt årsmøte mandag 27. januar. 9 medlemmer var tilstede, og beretning, regnskap ble godkjent. Valgene medførte ingen endringer i klubbens styre.
Årets fotograf for 2013 ble Birger Rygh og årets beste bilde ble tatt av Nina Rygh Johanen. Begge ble tildelt gavekort for innsatsen.
Etter årsmøtet ble det servert pizza og vi pratet litt om klubbens regler for konkurranser og juryeringen.

Så ønsker vi alle vel møtt til en ny sesong - med spennende og innholdsrike møter.

 

 

Referat m√łte mandag 13. januar 2014

Årets første møte var erfaringsutveksling, tross er kaldt og snøfylt vær kom ialt 11 for å være med på det. Det var hyggelig å se mange nye og vi fikk brukt våre PC'r til mange praktiske spørsmål og svar.

KJG

 

 

 

 

Referat medlemsm√łte mandag 9. desember 2013

Kveldens møte hadde som innhold presentasjon av månedens bilde for november med tema fritt motiv. I tillegg var det lagt inn teknisk kvarter som var bilder med lang lukkertid.
Det var kun møtt frem 7 medlemmer, flere var nok opptatt med andre arrangementer i førjulstiden.

Resultatet fra månedens bilde er som vist etter referatet. Bilder med lang lukkertid ble presentert, og etterpå bidro Ivar og Birger med hver sin bildepresentasjon produsert i Windows Movie maker. Her ble det vist hvordan vi bruker varierte overganger og tilslutt også hvordan vi legger til musikk.

Dette var siste møte før jul, og vi ønsker alle medlemmer god jul og godt nyttår - og vel møtt til nye møtr i 2014.

Månedens bilde for november med tema Fritt motiv ble presentert og her er resultatet:
1. plass Olav Fostervoll [bilde:9560] (Bildet til høyre)
2. plass Nina Rygh Johansen [bilde:9573]
3. plass Jens Petter Berg [bilde:9569]
4. plass Olav Fostervoll [bilde:9561]
5. plass Birger Rygh [bilde:9550]
5. plass Geir Bohlin [bilde:9555]
7. plass Birger Rygh [bilde:9553]
7. plass Olav Fostervoll [bilde:9558]
9. plass Geir Bohlin [bilde:9556]
10. plass Karl J Gundersen [bilde:9565]
10. plass Jens Petter Berg [bilde:9568]
10. plass Nina Rygh Johansen [bilde:9571]

Vinneren av årets forograf offentliggjøres på årsmøtet, sammen med årets bilde.

Referat medlemsm√łte mandag 25. november 2013

Kåsør denne kvelden var Arve som bidro med bilder fra Zimbabwe, og vi ville ta for oss overtoning med både bilder og video. Vi var 11 medlemmer som hadde møtt frem, og kvelden ble særdeles interessant.

Først fikk vi se mange fine bilder fra turen til Arve. Det var en femdagers tur med vandringer rundt omkring i en nasjonalparak. Her var det de fleste dyr vi finner i Afrika, og de ble dokumentert. Det var også mange andre fine bilder, med blant annet spennende og flotte blomster.

Etter kaffepausen ble det vist bilder som overtoning. Først med Karl J. med to serier, en med bilder, video og musikk og tema Vann, og deretter en med bare bilder. Det var også lagt inn panorering i seriene.
Etterpå bidro Ivar med en serie fra London, også satt sammen som overtoning med musikk, og har ble også flittig benyttet panorering.  Her vara det mange flotte bilder fra London.

Referat fra medlemsm√łte mandag 11. november 2013

Tema for kveldens program av presentasjon av månedens bilde for oktober. Ialt 12 medlemmer hadde stilt opp for¨se resultatet.
Det som var spesielt, var at bildene skulle leveres som en serie fra tre til fem bilder. Flere hadde tatt turen til Porsgrunn og Brevik for å finne motivene.

Etter kaffepausen fikk vi se på en serie som Jens Petter Berg hadde produsert på oppdrag med bilder, sang og musikk fra Porsgrunn. Serien inspirerte mange av medlemmene, og dette programmet vil nok dukke opp senere.
Geir Bohlin viste også en serie med bilder og musikk - sommerlig og vakkert.

Resultater fra månedens bilde (Serie) med tema nytt og gammelt i Porsgrun ble presentert og her er resultatet:
1. plass Nina Rygh Johansen [bilde:9535] (Bilde fra serien til høyre)
2. plass Birger Rygh [bilde:9525]
3. plass Birger Rygh [bilde:9526]
3. plass Karl J Gundersen [bilde:9544]
5. plass Olav Fostervoll [bilde:9533]
6. plass Birger Rygh [bilde:9524]
7. plass Ivar Dahl Larsen [bilde:9538]
7. plass Karl J Gundersen [bilde:9543]
9. plass Olav Fostervoll [bilde:9531]
10. plass Olav Fostervoll [bilde:9532]

Nå er det kun en mulighet igjen - så mye er vel gjort:

Resultat - de fem beste hittil:
1. Bilger Rygh - 137 poeng
2. Karl J Gundersen - 74 poeng
3. Olav Fostevold - 57 poeng
4. Geir Bohlin - 50 poeng
5. Nina Rygh Johansen - 44 poeng.